Šéfka zpravodajských stanic ČRo Hikelová končí

pátek, 20. ledna 2012, 14:19 Aktuality MediaGuru

Ředitelka zpravodajských stanic Hana Hikelová končí v Českém rozhlase (ČRo). Odchází po dohodě s generální ředitelem ČRo Petrem Duhanem, neshodla se s ním na nové náplni své práce. Uvedl to dnes server E15.cz. Informaci ČTK potvrdil Jakub Čížek z oddělení komunikace ČRo s tím, že Hikelová skončí k 31. lednu. Dodal, že důvodem pro odchod Hikelové je dlouhodobý nesoulad mezi ní a Duhanem v oblasti budoucího směřování Radiožurnálu. Hikelová byla při letní volbě šéfa Českého rozhlasu Duhanovou protikandidátkou. 

Duhan ve svém vystoupení před Radou ČRo ještě před volbou slíbil rozsáhlou reorganizaci veřejnoprávního rozhlasu, a to jak v rámci vnitřního fungování, tak u jednotlivých stanic. V rámci restrukturalizace plánoval snížit počet zaměstnanců včetně vedení. Také Hikelová slibovala v případě svého zvolení personální audit, píše server. 

Český rozhlas letos bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, příjmy a výdaje budou činit 2,185 miliardy korun. Rozpočet počítá s rozšířením literární a dramatické tvorby, naopak méně peněz půjde na vysílání do zahraničí. Plánuje i snížení provozních nákladů.

-čtk-