TV Nova převezme od března komunikační službu ICQ

čtvrtek, 12. ledna 2012, 16:30 Aktuality MediaGuru

Společnost CET 21 se s účinností od 14. března 2012 stává hlavním strategickým partnerem ICQ pro Českou a Slovenskou republiku. V rámci partnerství se mediální skupina CET 21 také ujme role přeprodejce reklamního prostoru na ICQ, sdělila Marie Fianová z TV Nova.

Spolupráce CET 21 a ICQ bude kromě přeprodejů reklamního prostoru zahrnovat také vzájemné provázání ICQ a online portfolia CET 21, včetně videoobsahu. ICQ se tak například objeví i na portálech www.nova.cz a www.markiza.sk.

Konkrétní podobu spolupráce představí CET 21 na tiskové konferenci 17. ledna 2012.

ICQ v Česku nabízí jednak tzv. klienta pro samotnou komunikační službu, tedy program pro posílání zpráv mezi uživateli přes internet v reálném čase, a také obsahový web ICQ Zones, do kterého Centrum dosud dodávalo obsah. Centrum si zároveň mohlo návštěvníky ICQ Zones započítávat do své celkové návštěvnosti.

ICQ počet uživatelů své komunikační služby oficiálně nesděluje. Obecně ale jejich množství klesá s masivním nástupem Facebooku a dalších sociálních sítí. Web ICQ měl podle statistiky NetMonitor loni v listopadu přes 376.000 uživatelů, což představuje meziroční pokles o 40 procent.

Centrum podle neoficiálních informací nedávno vypovědělo spolupráci s ICQ na Slovensku kvůli klesajícím výnosům a ke stejnému kroku se firma chystala i v Česku.

-mav-, -čtk-