V Praze se uskuteční světová konference vydavatelů

úterý, 24. ledna 2012, 16:39 Aktuality MediaGuru

V Praze se v březnu uskuteční 22. světová konference vydavatelů tisku. Mezi tématy budou mimo jiné příjmy tisku z reklamy a nástup elektronických médií. Konference se zaměří na přístupy, jak se tradiční vydavatelé z tiskového i digitálního světa mohou vyrovnávat s tlakem "nových konkurentů a změn, které nikdy nebyly větší". Mezi tématy se tak objeví obsahové možnosti tištěných kampaní a příloh, reklama pro tablety a mobily anebo budování komunit kolem zpráv. 

Pořadatelem největšího veletrhu firem podnikajících v tisku, reklamě, marketingu a vydavatelském průmyslu bude světová novinové a vydavatelské asociace WAN-IFRA (The World Association of Newspapers and News Publishers). 

Mezi řečníky budou například zakladatel AIM Group and Classified Intelligence Peter Zollman, designový šéf Globe & Mail z Kanady Adrian Norris, obchodní ředitel polského gigantu Agora Marek Tretyn nebo Jakub Unger z české společnosti Centrum Holdings. Celkem se má na veletrhu představit 230 vystavovatelů z tuzemska i ze zahraničí.

-čtk-