Digizone.cz: Redaktoři TV Nova podali výpověď

středa, 29. února 2012, 17:21 Aktuality MediaGuru

Pět redaktorů domácího zpravodajství televize Nova podalo dnes výpověď. Reportéři David Vaníček, Pavel Šuba, Jiří Pánek, Tomáš Hauptvogel a Eva Myšíková odcházejí na vlastní žádost v souvislosti s nedávnou výměnou ředitele zpravodajství a publicistiky, kterým se od 24. února stal Vladimír Mužík. Informoval o tom server Digizone.cz.

"Televize Nova rozhodnutí redaktorů oficiálně nekomentuje," řekla ČTK mluvčí Novy Marie Fianová.

Mužík ve funkci šéfa zpravodajství a publicistiky vystřídal Martina Ondráčka, který na Nově působil 12 let. Ve své pozici je Mužík zodpovědný za veškerý zpravodajský obsah CET 21, a to jak na televizních kanálech, tak i v agentuře Mediafax a internetových portálech společnosti. Předtím na Nově zastával funkci PR ředitele televize.

Podle informací serveru měli výpověď podat i editoři zpravodajství Antonín Rychtecký a Veronika Valčuhová. Redaktoři nesouhlasili se změnami ve zpravodajství Novy, které Mužík zavádí. Jde především o výběr témat pro Televizní noviny a jejich zpracování, uvedl Digizone.cz.

"Redaktoři, kteří podali výpověď, nezapadali do nové koncepce zpravodajství," řekl serveru DigiZone.cz nejmenovaný zástupce Novy. Za odchodem redaktorů stojí podle zdroje z vedení televize nesouhlas se zvýšenými nároky na jejich práci po výměně ředitele zpravodajství, uvedl server.

Mužík nastoupil do Novy v červnu loňského roku. Od podzimu 2006 do května 2011 řídil deník Blesk. Předtím působil čtyři a půl roku na Slovensku jako šéfredaktor deníku Nový čas.

-čtk-