dTest: Bezreklamky používá klamavé praktiky

úterý, 21. února 2012, 16:27 Aktuality MediaGuru

Společnost Bezreklamky, která lidem slibuje peníze za reklamu umístěnou například na automobilu či plotě rodinného domu, při náboru klientů používá klamavé praktiky a vyplácení odměn negarantuje. Uvedl to časopis dTest, který na své poradenské telefonní lince v poslední době eviduje zvýšený počet stížností spotřebitelů na firmu.

Právník dTestu Jan Votočka dnes ČTK sdělil, že Bezreklamky lidem za umístění reklamy nabízí výdělek několik tisíc korun měsíčně. Podmínkou je však zaplacení 890 korun za smlouvu a následně roční platby 3390 korun. Avšak ani poté se zákazníci podle Votočky peněz nedočkají a naopak musí společnosti Bezreklamky sami platit.

"Společnost slibované umístění reklamy ani peníze z ní smluvně negarantuje. Jediné, k čemu se ve smlouvě zaváže, je pasivní nabídka reklamní plochy. O těchto zcela nevýhodných podmínkách však před uzavřením smlouvy nepadne ani slovo. Zákazník je tak k podpisu smlouvy nalákán na základě klamavých tvrzení," upozornil Votočka.
Lidé se tak podle Votočky po zaplacení poplatků dočkají pouze umístění nabídky reklamní plochy na internetu mezi tisícovkami dalších, navíc na webu s minimální návštěvností. Pokud se rozhodnou odstoupit od smlouvy a nezaplatí, je jejich pohledávka postoupena vymahačské agentuře a zákazník je poté podle Votočky uháněn a zastrašován falešnými exekutory.

"Společnost se podle našeho právního názoru dopouští nekalé soutěže a porušuje zákon. Proto jsme podali podnět dozorovým orgánům k důslednému zakročení ve věci. Pokud nebudou učiněny požadované kroky, jsme připraveni se též obrátit na soud s žalobou na zdržení se protiprávního jednání," dodal Votočka.

-čtk-