Insolvenční návrh na firmu euroAWK soud zamítl

úterý, 14. února 2012, 16:35 Aktuality MediaGuru

Městský soud v Praze zamítl insolvenční návrh, který na reklamní společnost euroAWK kvůli údajnému dluhu 2,8 milionu korun loni v červnu podala britská společnost Flogstone Consultants. Agentura euroAWK v Česku provozuje jednu z největších sítí billboardů a prosvětlených reklamních vitrín.

Samosoudce Pavol Pikna zamítnutí insolvenčního návrhu zdůvodnil tím, že obě firmy kvůli platnosti této pohledávky už vedou jiný soudní spor, který zatím nebyl ukončen. Pohledávka proto zatím nemůže být splatná a britské firmě nelze v insolvenčním řízení uznat postavení navrhovatele. Firma euroAWK podle Pikny navíc prokázala, že má dostatečný majetek na uhrazení svých závazků.

V průběhu insolvenčního řízení se společností euroAWK se postupně přidali další neuspokojení věřitelé a celková výše přihlášených pohledávek nyní činí přibližně 70 milionů korun. Největším věřitelem je reklamní společnost TIME Service, které euroAWK údajně dluží zhruba 40 milionů korun. O tyto přihlášené pohledávky se ale také vedou soudní spory.

Společnost euroAWK na svých internetových stránkách uvedla, že z pohledu počtu reklamních nosičů jí patří téměř 20 procent tuzemského trhu. Nejsilnější má prý pozici v krajských městech, kde s počtem 2678 panelů drží zhruba čtvrtinu trhu.

-čtk-