První krok nasadí Nova ještě v únoru

středa, 08. února 2012, 07:30 TV MediaGuru

Nový seriál z tanečního prostředí První krok chce TV Nova nasadit do vysílání ještě před koncem února. Vysílacím dnem bude středa.

Ještě v únoru zařadí TV Nova do vysílání nový seriál z prostředí taneční akademie První krok, který si připravila pro jarní vysílací schéma. V původním únorovém schématu přitom se zařazením této jarní novinky ještě nepočítala. Podle informací MediaGuru.cz by se První krok měl poprvé objevit ve vysílání ve středu 22. února ve 20:00.

Středa tak bude vysílacím dnem seriálu o mladých tanečnících a První krok půjde proti stěžejnímu seriálu Prima family Cesty domů. ČT1 obvykle ve středu vysílá Poštu pro tebe. Režisérem seriálu První krok, který vznikl podle předlohy španělského seriálu Un Paso Adelante, je Jiří Vejdělek. Z herců se v příběhu objeví např. Veronika Žilková, Pavel Kříž nebo Klára Issová.

V současnosti jsou středeční večery na Nově vyhrazeny komunistickému seriálu Druhý dech. Zbývající díly tohoto seriálu, které budou chybět do jeho úplného odvysílání, Nova zřejmě přesune do sobotního off-primového vysílání.

Vedle nových dílů svých formátů, které TV Nova začala postupně v minulých dnech vracet (Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Kriminálka Anděl), zbývají do vysílání ještě umístit nový sitcom Helena a reality show Výměna manželek. Jejich vysílací časy Nova ještě oficiálně nesdělila. Velmi pravděpodobně však obě novinky uvede až v březnu a to tak, že sitcom Helena bude vysílán ve čtvrtek a reality show Výměna manželek v pátek.

Svůj hlavní pořad, pěveckou reality show Hlas ČeskoSlovenska, odstartuje Nova v neděli 12. února. O den dříve zahájí vysílání show Aréna národů konkurenční Prima family. Také ta postupně vrací do vysílání nové díly svých pořadů – zejména Prostřeno!, Nikdo není dokonalý a Cesty domů. Od března pak začne vysílat reality show Farmář hledá ženu, Hotel Paradise a zábavný pořad s Martinem Dejdarem Česká 30. Zařazení jednotlivých pořadů do vysílacího týdne Prima oznámila už při příležitosti prezentace jarního schématu.

-mav-