Rádio Česko zavádí šest nových magazínů

čtvrtek, 09. února 2012, 07:03 Aktuality MediaGuru

Rok po rozšíření vysílání a zavedení portfolia oborových magazínů přichází Rádio Česko s novou sérií pořadů, které zkompletují současnou nabídku.

V únoru má premiéru hned šest nových týdeníků. Úterní Klik-a otevírá nevšední pohledy na vědu, odhalí tajemství lidského těla, hmoty i života na planetě. Čtrnáctideník Paralely naopak zacílí na problémy duševního života člověka v současné společnosti očima odborníků z oblasti psychologie, filozofie, religionistiky a náboženství. Dvě dekády čerstvé historie samostatné České republiky shrne za maximálního využití archivních materiálů ČRo pořad Z republiky do republiky. Dialog mezi generacemi se snaží nastolit nedělní Meeting Point.

„Prioritou Rádia Česko je tematická vyváženost a komplexita. Tradiční důraz na ekonomické zpravodajství a analýzy se stanice snaží letos doplnit výrazným obohacením kulturní tematiky,“ říká šéfredaktor Rádia Česko Václav Sochor.

Nástupem nového roku skončily magazíny Po škole a Za sportem. „Týdeník Ikony vystřídal Magazín Pavlíny Wolfové, který se zabývá střetem individuálního životního stylu s politikou a aktuálními společenskými problémy,“ doplňuje šéfredaktor stanice Rádio Česko Václav Sochor.

-mav-