TV Metropol chce spolupracovat s TV Genus Plus, ZAK a Polar

středa, 08. února 2012, 12:06 Aktuality MediaGuru

Pražská televize Metropol chce v budoucnu spolupracovat s regionálními televizemi Genus Plus a ZAK, které dříve vysílaly na společných frekvencích s Primou, a také s moravskou stanicí Polar. ČTK to dnes řekl nový generální ředitel TV Metropol Marek Vítek. Ve funkci je od 1. února, kdy vystřídal Petra Krause, který v Metropolu zůstává na pozici poradce managementu pro hodnocení produktu, strategický rozvoj a také jako spoluvlastník televize. 

"Podle našich průzkumů se na nás dívá zhruba sto tisíc lidí denně," řekl Vítek. Dosah signálu televize pokrývá v současnosti kromě Prahy také asi 65 procent středních Čech. "Zahajujeme jednání se severočeskou televizí Genus Plus, plzeňskou ZAK a moravským Polarem a hodláme jim nabídnout programovou i obchodní spolupráci," dodal bez bližšího upřesnění Vítek. 

Televize Metropol upravila od 30. ledna svoje vysílací schéma. Mimo jiné začala živě vysílat až od 13:00, zatímco předtím vysílala od rána. Do vysílání zařadila denní magazíny tematicky zaměřené na různé oblasti. "Je to pět nových magazínu o Praze. Týkají se kultury, sportu, zdravotních a sociálních věcí, mládeže a metropole Praha," řekl Vítek s tím, že se Metropol kromě zkvalitňování programového schématu bude zaměřovat také na nové obchodní produkty. 

TV Metropol začala vysílat ve třetím digitálním multiplexu 15. srpna 2011. Vedle pražského zpravodajství, postaveného především na aktuálních živých vstupech, uvádí specializované bloky určené nejrůznějším cílovým skupinám. 

Metropol TV, která provozuje pražskou televizní stanici Metropol, vznikla na podzim roku 2010. Zakladateli společnosti byly produkční firmy 11 TV production a A-NEWS. Loni na jaře vstoupil do společnosti podnikatel Luboš Měkota, který koupil většinový podíl.

-čtk-