Bronislav Kvasnička ředitelem TNS AISA

úterý, 06. března 2012, 07:32 Tisk, Výzkum MediaGuru

Bronislav Kvasnička, bývalý generální ředitel Hachette Filipacchi 2000, povede výzkumnou agenturou TNS AISA.

Bývalý mediální manažer Bronislav Kvasnička byl jmenován generálním ředitelem výzkumné společnosti TNS AISA na českém trhu. Kvasnička bude spadat pod regionálního ředitele pro střední Evropu Bruno Hötzela. Ve funkci nahradil prozatímního generálního ředitele Jesse Ronquilla, který převzal vedení od odstoupivšího Tomáše Rycheckého.

Bronislav Kvasnička naposledy působil ve vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 (dnes Burda Media 2000) jako generální ředitel. Zároveň stál v čele mediálního zastupitelství Lagardère Advertising. Po té, co společnost Burda Eastern Europe vloni v červnu stoprocentně majetkově vstoupila do HF 2000, z firmy odešel. Předtím byl jako člen představenstva společnosti ARBOmedia AG v Mnichově odpovědný za více evropských trhů v segmentu prodeje, marketingu a technologií. V českém ARBOmedia, tehdejšího mediálního zastupitelství České televize, zastával před odchodem do Německa post ředitele televizního prodeje.

Po červnovém odchodu z HF 2000 se z médií stáhl. Přestože byl v té době otevřený tendr na nového generálního ředitele České televize, Kvasnička se do něho nepřihlásil. "K provedení akutních změn v ČT je nutno zcela jasného apolitického mandátu. Nejsem si jist, že je takovýto mandát dán," zdůvodnil v srpnovém rozhovoru pro MediaGuru.cz.

-kch-, -mav-