Kraft Foods se přejmenovává na Mondelèz International

pátek, 23. března 2012, 12:18 Aktuality MediaGuru

Americká potravinářská společnost Kraft Foods Inc. se rozdělí na dvě společnosti. Ta společnost, která bude mít na starosti výrobu cukrovinek značek Milka, Opavia nebo kávy Jacobs, změní svůj název na Mondelèz International Inc. Druhá část společnosti, jež bude působit výhradně v Severní Americe, si ponechává svůj původní název Kraft Foods a bude prodávat značky kávy Maxwell House nebo masné produkty Oscar Mayer.

Nový název má asociovat svět plný delikates a lahůdek. Skládá se z francouzského slova monde, svět, a novotvaru delèz vycházejícího ze slova délicieux, znamenající lahodný. International má evokovat globální pokrytí společnosti.

Petr Mueller, generální ředitel Kraft Foods České a Slovenské republiky k novému názvu uvedl: „Je docela oříšek nalézt jedno slovo, které by vystihovalo vše, co chceme, aby nová globální potravinářská společnost představovala,“ a dodal: „Jsem nadšený, že se nám to povedlo. Název Mondelèz International skvěle reflektuje nejen to, že 80 % prodejů této firmy probíhá mimo Severní Ameriku, ale zároveň výborně vystihuje naši velkou myšlenku – prostě to, že cukrovinky, které vyrábíme, mohou malé okamžiky v našich životech měnit ve větší, radostnější a výjimečné. Z těchto důvodů jsem velice rád, že pod tento název bude spadat i náš region.“

Nový název budou schvalovat akcionáři na květnové valné hromadě, a pokud ho schválí, začne se používat ještě před koncem letošního roku.

-kch-