Nové lahve Staropramenu podpoří mediální kampaň

středa, 14. března 2012, 13:07 Aktuality MediaGuru

Staropramen přichází s mnoha novinkami najednou. Vedle nové grepové příchutě osvěžujícího piva Cool Grep, která v dubnu doplní loňskou novinku Staropramen Cool Lemon, přichází i s inovací lahví pro všechny typy svých piv. Uvedení lahve na trh bude provázet mediální kampaň, která se nyní připravuje.

Svou inovací pivovar Staropramen odpovídá na dlouhodobý trend zvyšující se domácí spotřeby piva, u kterého lze předpokládat, že bude v následujících letech pokračovat. „Protože si lidé stále častěji pivo vychutnávají doma, rozhodli jsme se, že jim pro tyto příležitosti nabídneme naše unikátní pivo v unikátní lahvi,“ říká k novince Zbyněk Kovář, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen a dodává: „Nové balení odráží inovativnost a modernost značky Staropramen, ale zároveň se opírá o 143letou tradici smíchovského pivovaru.“

Jde o nejvýznamnější změnu vizuální podoby značky od roku 2006, kdy byl Staropramen také první velkou značkou na trhu s novým typem lahve, tzv. long neck typem, která nahradila do té doby používané unifikované NRW lahve. První pivo v nových lahvích vyjede z pivovaru do obchodů v úterý 13. března. Spotřebitelé se tak s nimi v obchodech poprvé setkají především na přelomu března a dubna.

Změna designu lahví doplní i nová etiketa, čímž Staropramen navazuje na změnu loga, která byla provedena na začátku toho roku.

-kch-