Regionální televize Polar zahájila vysílání

pondělí, 05. března 2012, 17:42 Aktuality MediaGuru

Regionální televizní stanice TV Polar zahájila vysílání. Vysílat bude 24 hodin denně na území celého Moravskoslezského kraje, kde žije 1,2 milionu lidí. Kromě zpravodajství bude nabízet i řadu zábavných pořadů a magazínů. Celkem jich v první fázi má televize připravených 25. ČTK to dnes řekl ředitel studia Petr Panáč.

"Obsahem našeho programu je vysílání podrobného zpravodajství, publicistiky, tematických magazínů, živých přenosů a zábavy. To vše se společným jmenovatelem, kterým je život v moravskoslezském regionu," dodal jednatel televize Jaroslav Korytář.

Vysílání začalo regionálním zpravodajstvím, poté se na obrazovce objevili moderátoři Monika Žídková a Radek Erben, kteří budou každý den vysíláním provázet, uvádět jednotlivé pořady, zvát diváky na regionální akce, odpovídat na jejich dotazy. Mezi připravovanými pořady má být například Talkshow Petra Bohuše, Eko magazín či Sběratelé. "Nezapomínáme ani na děti, pro které vyrábíme a vysíláme pořady Baby English, Malujeme pohádku a Kdo byl kdo v Moravskoslezském kraji," vyjmenoval Panáč.

Podrobný přehled pořadů, i program vysílání na sedm dní dopředu mohou zájemci najít na webu www.polar.cz a rovněž v televizorech pomocí funkce EPG (elektronický programový průvodce).

Premiérové vysílání nové stanice bude každý den začínat v 16:00 a potrvá tři hodiny. Pak se bude vysílání co tři hodiny reprízovat.

Zájemci si mohou vysílání naladit pomocí set top boxů či kabelových televizí. Polar vysílá v Miultiplexu 3, kde nyní vysílá například Prima Love. Program se objeví ale i na internetu a zájemci jej budou moci sledovat i přes mobilní telefony. Finance chce vedení studia získat především prodejem reklamního času.

V minulosti Polar vysílal regionální zpravodajství na plošných kanálech televizí Nova či Prima. Věnoval se výrobě dokumentárních pořadů a zpravodajství pro města a obce. Klasickou televizi spustil poprvé. Aby se zaplnil vysílací čas, muselo vedení studia přijmout nové pracovníky. "Celkem se jednalo o deset lidí. Posílili jsme zpravodajství, dokumentaristiku i obchodní oddělení," uvedl Panáč.

Stejně jako Polar už v Praze vysílá například regionální televize Metropol. "V západních Čechách pak TV ZAK, na Liberecku a Královéhradecku TV Genus a vznikají další. Rozvoj regionálních televizí souvisí především s digitalizací televizního vysílání," zakončil Korytář.

-čtk-