Startuje další ročník soutěže Young Lions

pátek, 16. března 2012, 10:07 Aktuality MediaGuru

V národním kole soutěže Young Lions se letos soutěží ve třech kategoriích – Cyber, Print a Media. Dvoučlenné týmy do 28 let mají pouze 24 hodin na odevzdání finálního výstupu (banneru, inzerátu nebo komunikační strategie) na základě zadaného briefu. Zadání bývá zaměřeno na podporu vybrané charitativní organizace či všeobecně prospěšné myšlenky. Samotný brief je tajný až do začátku soutěže, aby všichni soutěžící měli stejnou výchozí pozici. Vítězové národního kola budou v červnu 2012 reprezentovat Českou republiku ve světovém finále v Cannes, které probíhá během nejvýznamnějšího světového festivalu kreativního průmyslu Cannes Lions.

Soutěžící se rekrutují primárně z komunikačních, digitálních a mediálních agentur. Týmy mohou být vytvořeny účelově pouze pro tuto soutěž bez ohledu na společnost, pro kterou pracují. Není omezeno množství týmů vyslaných z jedné společnosti. Přihlásit se do soutěže lze do 6. dubna 2012 na adrese http://www.cannes-lions.cz/prihlaska. Samotná soutěž proběhne od 16. do 19. dubna v Praze.

Z loňského světového finále soutěže Young Lions v Cannes si Česká republika přivezla historický úspěch. Získala jednu zlatou a jednu bronzovou medaili a stala se nejúspěšnější zemí celé soutěže.

Soutěž Young Lions podporuje rozvoj mladých talentů v reklamním a komunikačním průmyslu a zároveň pomáhá charitativním organizacím s jejich komunikací. Organizuje ji poradenská společnost FLEmedia, která je oficiálním reprezentantem Cannes Lions v České republice, ve spolupráci s AKA.

-mav-