Supraphon zahajuje na YouTube vlastní kanál

středa, 21. března 2012, 14:14 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

České hudební vydavatelství Supraphon spouští svůj partnerský kanál youtube.cz/supraphon na videoportálu YouTube.

Cílem je rozšířit aktuální portfolio služeb pro umělce, které zastupuje, včetně komplexnější ochrany autorských práv. Na novém kanálu se již objevila videa známých českých interpretů včetně Karla Gotta, Václava Neckáře nebo skupiny Nightwork. Projekt je součástí programu Google pro českou kulturu, jehož cílem je uchování a šíření české kultury a umění.

 „Internet má v současné době pro hudební videa minimálně stejný ne-li větší význam než televize. YouTube je centrem videa na internetu, a proto jsme partnerství s ním cítili jako naprostou prioritu. Spolupráce nám přinese větší kontrolu a přehled o užívání audio i video obsahu námi zastupovaných interpretů a další možnost jeho monetizace,“ uvádí za Supraphon jeho New Business Manager Antonín S. Milata a pokračuje: „Nechceme nikomu bránit či blokovat možnost náš obsah používat, naopak, partnerství vidíme jako otevřenou bránu k dalším možnostem spolupráce s mnoha talentovanými umělci a interprety ve všech kulturních oblastech.“

“Supraphon je jedním z klíčových českých hudebních vydavatelství. Nejenom, že významně rozšíří originální český obsah na YouTube, ale zároveň pomocí téže technologie ochrání autorská práva svých umělců a jejich tvorbu zpeněží ve virtuálním prostoru,” říká Petr Kuneš, manažer pro strategická partnerství českého Googlu

Kromě grafického přizpůsobení kanálu mohou partneři svůj vlastní obsah monetizovat, tj. získávat finanční příjmy z video nebo interaktivní reklamy, kterou mají inzerenti zájem zobrazovat u jejich videí.

Partneři také mohou používat speciální technologie “ID obsahu” (Content ID) pro ochranu autorských práv, která dokáže originální obsah a jeho jednotlivé části identifikovat a následně odstranit nebo zpeněžit ve prospěch jeho majitele či tvůrce.

Supraphon je tak novým členem rodiny českých partnerských kanálů na YouTube, kam už patří Show Jana Krause, komik Ruda z Ostravy, české televizní stanice a mnoho dalších. Kromě portálu YouTube využívá Supraphon i sociální sítě včetně vlastní Stránky na Google+.

-mav-