Bývalý moderátor Událostí Pistorius odchází na Novu

pondělí, 30. dubna 2012, 11:08 Aktuality MediaGuru

Českou televizi (ČT) opouští bývalý moderátor zpravodajského pořadu Události Roman Pistorius. Od června bude editorem zpravodajství televize Nova. Uvedl to dnes server iDnes.cz. Pistorius, který v ČT působil od roku 2002, informaci potvrdil serveru Mediář.cz. O post moderátora hlavní zpravodajské relace ČT přišel v dubnu, když televize Události výrazně změnila. 

"Jsme rádi, že tak zkušený novinář, jakým Roman Pistorius je, přichází posílit náš tým. Na Nově, kde do roku 1999 působil jako redaktor a moderátor, bude od června editorem zpravodajství," řekl serveru ředitel vnějších vztahů TV Nova Lubor Černohlávek. 

Pistorius v ČT pracoval jako vedoucí vydání, později jako moderátor Událostí. Dvojici tvořil s Marcelou Augustovou. Poté, co se televize rozhodla Události kompletně změnit, o pozici přišel. "U něj byla situace okolo odchodu z Událostí jednoduchá, protože mu byl nabídnut post režiséra této relace," sdělila serveru mluvčí ČT Michaela Fričová. 

Podle dnešního vydání deníku Blesk končí na postu šéfa sportovní redakce ČT po deseti letech Otakar Černý (68). "To není pravda, pan Černý v České televizi zůstává, nevím, z jakých zdrojů to kdo má," sdělila ovšem serveru iDnes mluvčí ČT. 

ČT od dubna zásadním způsobem změnila hlavní zpravodajskou relaci. Události už neuvádějí dvojice moderátorů, ale jeden moderátor s jedním reportérem. Pořad se také prodloužil na 44 minut ve všední den a 48 minut o víkendech.

-čtk-