Český rozhlas chystá změnu designu a loga

středa, 25. dubna 2012, 07:00 Aktuality MediaGuru

Český rozhlas (ČRo) chystá rozsáhlou změnu designu. Jeho vedení v čele s ředitelem Peterem Duhanem hodlá změnit logo celého podniku, loga všech stanic, uměleckých těles, soutěží a projektů. Uvedl to deník E15. Změnu celkového designu představila minulý týden Česká televize.

"V oblasti corporate identity je nutná celková obměna a sjednocení grafické podoby značek ČRo a vytvoření jednotného vizuálního stylu," řekl deníku mluvčí rozhlasu Jakub Čížek. Termín zavedení nové korporátní identity je naplánován na rok 2013, kdy organizace oslaví 90. výročí zahájení pravidelného vysílání.

Autora nového designu chce rozhlas najít ve výběrovém řízení, které by mělo být vyhlášeno v květnu. Předběžná hodnota zakázky bude kolem 2,5 milionu korun bez daně z přidané hodnoty (DPH). Další miliony půjdou na nové přelepy aut, vizitky či změny interiérů a exteriérů budov. "Odhad celkových nákladů za zavedení všech nových prvků v praxi je pět až 7,5 milionu korun," doplnil Čížek.

Současné logo ČRo pochází z let 1995 až 1996, autorem je agentura Men on the Moon. Z její dílny pochází také logotypy řady celoplošných i regionálních stanic ČRo. V roce 1997 nové logo získalo ocenění Logo roku.

Český rozhlas se také rozhodl najít několik reklamních agentur, se kterými by uzavřel rámcovou smlouvu na dodávku reklamních služeb. Za optimální považuje výběr tří agentur. Předběžná celková hodnota plnění je 160 milionů korun bez DPH. Rámcové smlouvy budou uzavřeny na čtyři roky, první zakázky by se měly objevit letos v červnu, napsal deník E15.

-čtk-