ČT spouští druhý satelitní kanál HDTV pro ČT4

pátek, 27. dubna 2012, 14:09 Aktuality MediaGuru

Ještě před zahájením Mistrovství světa v ledním hokeji 2012 zahájí Česká televize, 3. května 2012, vysílání dalšího kanálu ve vysokém rozlišení. Signál bude šířen přes družici Astra 3B ze směru, kterým jsou šířeny i stávající programy České televize. Tento distribuční HD kanál bude sdílet obsah kanálu ČT4. 

Hokejový šampionát ve Finsku a Švédsku tak budou moci televizní diváci poprvé v historii sledovat v HD rozlišení. Česká televize nabídne 50 zápasů z celkových 64, které se na turnaji odehrají. Chystá navíc další novinku v podobě spuštění hybridní televize.

Se začátkem hokejového svátku spouští ČT zároveň éru hybridní televize. Jde o aplikaci, která přinese divákům možnost propojení televize a webu. Divák tedy nebude muset odbíhat například v touze po statistikách či informacích o hráčích k internetu, ale vše bude moci ovládat prostřednictvím televizoru a dálkového ovladače. Spuštěn bude navíc tzv. superteletext.

Do hokejového dění budou diváci zapojeni i na webových stránkách mshokej.cz. Vedle možnosti sledování zápasů mohou vyjadřovat svoji náladu a emoce během utkání, z čehož vznikne emociogram. V již spuštěné anketě budou během šampionátu určovat i nejslavnější gól ve 103 roky dlouhé historii národního mužstva.

-mav, -čtk-