CME chce snížit dluhy pod pětinásobek provoz. zisku

čtvrtek, 03. května 2012, 00:30 Aktuality MediaGuru

Americká mediální skupina Central European Media Enterprises (CME) chce pomocí kapitálových injekci od hlavních akcionářů snížit svůj čistý dluh pod pětinásobek provozního zisku. Vlastník české televize Nova to sdělil na středeční telekonferenci poté, co v úterý oznámil další zhoršení výsledků a informoval o krocích dvou největších akcionářů k refinancování jeho dluhu.

CME v úterý neplánovaně oznámila výsledky za první čtvrtletí, které se ve většině klíčových parametrů opět zhoršily. Čisté výnosy meziročně klesly o 3,1 procenta na 167,4 milionu dolarů ( 3,2 miliardy Kč) a nejvýraznější propad zaznamenaly na českém trhu. Firma sdělila, že ji finančně podpoří hlavní akcionáři, tedy mediální společnost Time Warner a její spoluzakladatel Ronald Lauder. Provozní zisk OIBDA klesl o 1,3 procenta na 14,1 milionu dolarů.

CME ve středu uvedla, že v celém letošním roce očekává OIBDA v rozmezí 175 až 180 milionů dolarů. To je podle ní zhruba v soulad s očekáváním analytiků.

Podle CME povedou dohody o refinancování s Time Warner a Lauderem ke zlepšení splatnosti jejího dluhu. Poměr čistého dluhu k OIBDA má klesnout ze sedminásobku těsně pod pětinásobek.

-čtk-