Na východě Čech chce vysílat nová regionální TV

pondělí, 21. května 2012, 15:26 Aktuality MediaGuru

V Královéhradeckém a Pardubickém kraji by měla v září pod názvem Východočeská televize začít vysílat nová regionální televize. Čtyřiadvacetihodinový program bude dostupný zdarma a lidé jej budou moci zachytit na běžnou televizní anténu. ČTK to dnes řekl ředitel marketingu televize Aleš Javůrek. Na východě Čech, na rozdíl od jiných krajů, zatím regionální televize pokrývající celý region není.

Držitelem vysílací licence Východočeské televize je společnost s ručením omezeným Bydžov z Nového Bydžova, kterou rovným dílem vlastní Libor Tobišek z Kobylice a Anna Švecová z Chlumce nad Cidlinou. Firma licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání získala v květnu na dobu 12 let. Provozovatelem televize bude společnost VČTV, kterou vlastní bydžovská firma.

Studio bude mít televize na hradeckém letišti v prostorech uvolněných regionální televizi RTA, která zanikla v únoru. "V tomto týdnu došlo k uzavření smlouvy na dodávky televizní technologie a dohodám s původními zaměstnanci televize RTA," uvedli majitelé licence. Program bude televize digitálně šířit z vysílačů Krásné a Černá hora.

Televize divákům podle Javůrka přinese celodenní program informačně - zábavního charakteru. Půjde například o aktuální regionální zpravodajství či dokumenty. Bližší informace o televizi a programu budou zveřejněny na tiskové konferenci 31. května, uzavřel Javůrek.

-čtk-