Producent Radek Bajgar odchází ze skupiny Nova

středa, 16. května 2012, 13:40 Aktuality MediaGuru

Kreativní producent Radek Bajgar opouští po vzájemné dohodě k 31. květnu 2012 společnost MediaPro Pictures, zajišťující výrobu a distribuci obsahu pro kanály TV Nova. Ve firmě pracoval od jejího založení jako ředitel vývoje.

Radek Bajgar přišel do skupiny Nova v roce 1993 z pozice šéfredaktora Reflexu. Vybudoval redakci publicistiky, je autorem a prvním moderátorem legendárního pořadu Na vlastní oči, založil Občanské judo, byl kreativním producentem Tele Tele a dalších formátů. Od roku 2004 zodpovídal za hranou tvorbu, je autorem konceptu denního seriálu Ulice, v pozici producenta stál například za seriály Dokonalý svět, Soukromé pasti, Kriminálka Anděl, Expozitura a dalšími.

Radek Bajgar se chce nyní věnovat jiným aktivitám, například režírování. „Pracovat s nejlepšími lidmi z oboru, na pořadech, které považujete za užitečné – co víc si přát?  Na Nově vždy vládlo přátelské, slušné a mimořádně tvůrčí prostředí. Tvrdé a jasné kritérium sledovanosti zabraňovalo konfliktům, o kterých jsme slýchali od kolegů odjinud. A k tomu všemu se občas dařilo přinášet formáty, které pomáhaly lidem a dělaly život lepším. Díky všem, se kterými jsem za posledních osmnáct let pracoval, bylo mi velkou ctí," řekl Radek Bajgar.

-mav-