ČM: Zánik původní licence Primy byl nezákonný

čtvrtek, 28. června 2012, 18:03 Aktuality MediaGuru

Pražský městský soud ve čtvrtek nepravomocně rozhodl, že zánik původní licence televizního kanálu Prima je nezákonný, napsal server Česká média.cz (ČM). Postup státních úřadů napadla Regionální televizní agentura (RTA), která kvůli zániku licence přišla o vysílací čas. Podle soudu bude muset Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o zániku licence znovu rozhodnout za účasti všech dotčených subjektů.

RTA se až do konce loňského roku připojovala do vysílání Primy. Ta ale od Nového roku ukončila vysílání původního kanálu Prima a nahradila ho programem Prima family. Tím se vyhnula povinnosti sdílet v určitých časech vysílací frekvence s regionálními vysílateli, mimo jiné právě s RTA. Ta pak počátkem února ukončila vysílání. Osvědčení o zániku platnosti licence původní Primy vydala RRTV společnosti FTV Prima v polovině ledna.

Postup Primy i státních úřadů RTA rozporovala už dříve, vadilo jí zejména, že nebyla přizvána k projednání o zániku původní licence Prima Televize. Na společných frekvencích s Primou vysílala také regionální studia R1, z nichž některá později začala vysílat samostatně.

-čtk-