Julio Wallovits kreativním ředitelem Lowe Praha

čtvrtek, 21. června 2012, 10:40 Aktuality MediaGuru

Od června 2012 nastupuje na pozici kreativního ředitele agentury Lowe Praha mezinárodně uznávaný Argetinec Julio Wallovits.

Za 20 let své profesní kariéry již působil jako kreativní ředitel agentur Bates, Wieden & Kennedy Amsterdam, El Sindicato Barcelona, SCPF Barcelona-Miami či La Doma. V posledních letech se realizoval i jako filmový a divadelní autor a režisér. Jeho prvotina, nezávislý film “Smoking room”, získala řadu ocenění na evropských filmových festivalech, včetně MFF v Karlových Varech.

Za své práce pro značky jako Nike, Audi, Vodafone, BMW, Canal+, El Corte Inglés, Once, Range Rover, Microsoft a další získal řadu ocenění na nejprestižnějších reklamních festivalech, včetně 20 ocenění Cannes Lions.

Jeho úkolem v Lowe Praha bude využít svých mezinárodních zkušeností při budován stávajících značek portfolia i získávání new business a to nejen v Čechách, ale i v zahraničí.  Jeho snahou bude pak i hledání a výchova mladých talentů na českém trhu, jakož i hledání nových cenově efektivních přístupů zejména v AV produkci, kde bude moci využít zkušenosti ze své dráhy nezávislého filmového tvůrce.

-kch-