Home Credit nasazuje nový koncept TV reklam

pondělí, 09. července 2012, 10:38 Aktuality MediaGuru

Společnost Home Credit spouští nové televizní reklamy. Po pěti letech, kdy se lidé setkávali s „tak trochu zvláštní“ rodinkou, nastupují postavičky personifikovaných peněz. Ty mají podpořit nový komunikační koncept, jehož podstatou je radost z nakupování.

Reklamy pro Home Credit vytvořila agentura Ogilvy v produkci Filmservice. Režie se ujal Jeff Ford, kreativním ředitelem byl Tomáš Belko. Spot odlehčenou formou ukazuje na reálné radosti a starosti, které lidé řeší, když si berou půjčku. Zároveň velmi názorně ukazuje výhody půjček od Home Creditu.

„Dosavadní koncept sloužil dobře, po pěti letech ale byl už čas na změnu. Ta přišla poté, co jsme v Home Creditu redefinovali pozici značky a její hodnoty s jasným cílem více se zaměřit na zákazníka,“ říká ředitel marketingové komunikace Home Creditu Cyril Křůpala. Nová televizní reklama je jednou ze skupiny aktivit, jimiž chce společnost posílit dobrou zákaznickou zkušenost lidí s jejími službami.

Proč byl zvolen koncept personifikovaných peněz, vysvětluje Tomáš Belko, kreativní ředitel agentury Ogilvy: „Home Credit je finanční instituce, a proto jsme se rozhodli pro přímočaré řešení – ukázat peníze a také to, co se s nimi děje. Finance ale nejsou nejzábavnější oblastí. Abychom tedy nebyli nudní a bez emocí, rozhodli jsme se peníze personifikovat a proměnit je v živé bytosti, schopné samostatného pohybu a jednání. V našem konceptu chceme ukazovat, jak tyto bytosti pracují, přemisťují se a vůbec jak fungují v souvislosti s nabídkou Home Creditu. Podotýkám, že v celém procesu byla velmi důležitá odvaha klienta jít do takto netradičního konceptu,“ vysvětluje Tomáš Belko, kreativní ředitel agentury Ogilvy.

Nový koncept se bude postupně propisovat i do ostatních komunikačních kanálů, s postavičkami peněz se tak klienti budou setkávat i v direct mailech, neadresné distribuci a na internetu. Už na začátku měsíce spustil Home Credit svůj nový web.

-kch-