LN daly poprvé do prodeje magazín Esprit

pondělí, 02. července 2012, 00:18 Aktuality MediaGuru

Deník Lidové noviny vydal poprvé jako samostatně prodejný svůj magazín Esprit. Esprit je běžně distribuován jako suplement LN, vložený do deníku, a v nabídce LN je už tři roky. Samostatně prodejný Esprit byl vydán při příležitosti filmového festivalu v Karlových Varech.

Speciální „filmové“ vydání vyšlo v rozsahu 164 stran. Obsahuje přehled nejvýznamnějších českých režisérů, herců a hereček a jejich výběr 150 nejlepších filmů historie. „Svým obsahem připomíná tento speciál filmovou encyklopedii, ale není jen obvyklým tipem na snímky, které ještě neznáte, nebo jste o nich dokonce ani neslyšeli a které byste třeba večer o dovolené měli vidět, ale vypovídá i o vkusu českých filmařů a o tom, jací režiséři či herci je ovlivnili v jejich současné tvorbě,“ zmiňují autorky tohoto magazínu Eva Hlinovská a Veronika Bednářová.

Filmový speciál Esprit Lidových novin vyšel v nákladu 60 000 kusů a v prodeji je za 69 Kč. Další vydání magazínu Esprit LN je plánováno na polovinu července a bude jako obvykle vložen do vydání Lidových novin.

-mav-