Online marketingová ReachLocal vstupuje do ČR

pondělí, 16. července 2012, 07:15 Aktuality MediaGuru

Americká společnost ReachLocal, která se specializuje na on-line marketing pro malé a střední firmy, expanduje do České republiky, Polska, Maďarska, Ruska a na Slovensko. Franšízové pobočky v těchto zemích střední a východní Evropy založí prostřednictvím firmy OxataSMB.

"Otevírání poboček ReachLocal ve střední a východní Evropě bude probíhat postupně. V tuto chvíli spouštíme prodej ve Slovenské republice, v srpnu v Polsku a na začátku října v ČR. Následovat bude Rusko a Maďarsko," sdělil generální ředitel OxataSMB Peter Wiedemann.

Majitelem franšízových poboček ReachLocal v tomto regionu je právě společnost OxataSMB, kterou vlastní privátní investiční fond Garvest. Fond je zároveň vlastníkem společností Ataxo a H1, které v tomto regionu již v oblasti on-line marketingu působí.

OxataSMB bude provozovat a nabízet produkty společnosti ReachLocal a ve všech zemích bude působit pod její značkou. Firma převezme i obchodní model založený na přímém prodeji s lokálními konzultanty.

"Pomocí automatizovaného, transparentního a dobře měřitelného systému umožňuje ReachLocal malým a středním firmám vést své zákazníky z vyhledávačů přímo na jejich telefon a v rámci jednoho rozpočtu tak dokonale propojit on-line reklamní kampaň s off-line prodejními aktivitami. Dosáhne se tak maximální transparentnosti v návratnosti investice," podotkl Wiedemann.

Vedení společnosti ReachLocal, která pomáhá malým a středním podnikům získat více zákazníků přes internet, sídlí ve Woodland Hills v USA. Firma má 68 poboček v Severní Americe, Austrálii, Velké Británii, Německu, Nizozemsku a Japonsku.

-čtk-