Cena českého internetu přijímá nominace do 2.9.

pátek, 10. srpna 2012, 14:54 Aktuality MediaGuru

Až do 2. září může široká veřejnost nominovat své nejoblíbenější internetové projekty uplynulého roku ve třinácti kategoriích, a to v rámci 7. ročníku ankety Křišťálová Lupa 2012 - Cena českého internetu. 

Anketu Křišťálová Lupa 2012 pořádá Lupa.cz, první server o českém internetu. Nominace probíhají prostřednictvím online formuláře na webových stránkách ankety. Své tipy posílá odborná porota, kterou tvoří zhruba 150 významných osobností českého internetového trhu. Speciální nominační formulář je určen pro samotné provozovatele a majitele internetových projektů. Z této široké palety pak vybere expertní panel, složený z odborných novinářů, pět až deset projektů v každé kategorii do finálního hlasování.

Jako každý rok došlo i letos k obměně kategorií reagující na aktuální stav na českém internetu. Z hlasování byly vyřazeny kategorie All Star a Vyhledávače a naopak rozšířeno bylo o nové položky, jak vysvětluje výkonný ředitel Internet Info a duchovní otec celého projektu Ján Simkanič. „Letošní novinkou je rozdělení kategorie Inspirace roku na Obsahovou inspiraci a Marketingovou inspiraci, aby bylo trochu návodnější, co v té které oblasti vybírat. Úplně novou kategorií je Veřejně prospěšná služba, protože v této oblasti za poslední rok vzniklo opravdu hodně podnětných a užitečných projektů, které si jistě zaslouží podporu a pozornost. Pro všechny kategorie pak platí, že nejen oblíbenost, ale právě aktivity uplynulého roku by měly v ideálním případě být tím, co nejvíce ovlivní zařazení projektů do finálního hlasování.“

Přehled kategorií pro rok 2012

Zpravodajství

Zájmové weby

Internetové obchodování

Nástroje a služby

Mobilní služba

One (wo)man show

Veřejně prospěšná služba

Projekt roku

Osobnost roku

Anticena

Marketingová inspirace

Obsahová inspirace

Globální projekty českých tvůrců

Provozovatelé webů mají stejně jako v loňském ročníku možnost nominovat svůj projekt prostřednictvím speciálního nominačního formuláře a mohou tak konkrétními údaji a argumenty přesvědčit expertní panel o významu svého projektu, a podpořit tak jeho zařazení do hlasování.

Nominovat své oblíbené projekty mohou zájemci do 2. září na http://kristalova-lupa.cz. Od 24. září do 31. října pak bude probíhat hlasování a výsledky ankety budou vyhlášeny 28. listopadu na slavnostním večeru v divadle Archa.

Anketa Křišťálová Lupa - Cena českého internetu je pravidelným hlasováním veřejnosti a odborné poroty, v němž se vybírají a oceňují nejoblíbenější a nejzajímavější projekty, služby a osobnosti české online scény.

-mav-