ČT24 nabídne nové pořady, chystá se kanál ČT6

středa, 29. srpna 2012, 05:30 Aktuality MediaGuru

Zpravodajskou stanici ČT24 České televize (ČT) si v únoru každý den pustilo v průměru více než dva milióny diváků, což je zatím nejvíc v historii programu. Na zasedání Rady ČT to oznámil místopředseda rady Jaroslav Dědič.
Zpravodajský kanál od příštího týdne nabídne nové víkendové vysílání Studia 6 a v sobotu pak večerní speciál interaktivního pořadu Hyde park, který bude uvádět Daniel Stach. Hlavním podzimním úkolem stanice bude podle ředitele zpravodajství ČT Zdeňka Šámala důstojné pokrytí předvolebního období před krajskými a senátními volbami. ČT v rámci voleb nabídne divákům debaty s volebními lídry ze všech 13 krajů.

Zpravodajská stanice ČT 24, jejíž průměrný podíl na sledovanosti byl v červnu 5,7 procenta, se do budoucna zaměří na rozvoj aktuální publicistiky a zahraničního zpravodajství. Reportéry v cizině ČT během podzimu kompletně obmění a do budoucna plánuje rozšířit počet zahraničních zpravodajů z osmi na deset. Kanál se dále více zaměří na regionální zpravodajství.

Na oblast regionů se v budoucnu má soustředit nový kanál s pracovním názvem ČT6, který by byl vedle ČT1, ČT2, ČT4, ČT24 a dětského kanálu šestým programem veřejnoprávní televize.

-čtk-