Digitál už tvoří třetinu příjmů Axel Springer

čtvrtek, 09. srpna 2012, 08:25 Aktuality MediaGuru

Německé vydavatelství Axel Springer ve druhém čtvrtletí zvýšilo zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) o šest procent na 172 milionů eur (přes čtyři miliardy Kč). Důvodem jsou dobré výsledky v oblasti digitálních médií. Oznámila to firma, která potvrdila, že počítá s nárůstem zisku také v celém letošním roce.

Čtvrtletní zisk překonal očekávání analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali na 167 milionů eur. Příjmy digitálních aktivit stouply téměř o pětinu na 279 milionů eur. Na celkových tržbách společnosti se tak podílely více než třetinou.

"Vedení předpokládá, že rostoucí příjmy v sektoru digitálních médií více než vykompenzují mírný pokles příjmů u tiskovin," uvedl šéf podniku Mathias Döpfner.

Axel Springer působí ve více než 30 zemích. Vydává zhruba 240 novin a časopisů, včetně nejprodávanějšího německého listu Bild, a provozuje přes 140 internetových portálů. Předloni se vydavatelství dohodlo s konkurentem Ringier na spojení aktivit ve východní Evropě do společného podniku.

-čtk-