Factum Invenio se mění na ppm factum

pátek, 24. srpna 2012, 11:13 Aktuality MediaGuru

Za účelem sjednocování korporátní identity budou od nynějška všechny firmy skupiny ppm factum využívat značku ppm factum, přičemž však každá z nich zůstane samostatným právním subjektem.

Společnosti ppm europe a výzkumná agentura Factum Invenio se tak mění na ppm factum, resp. ppm factum research. Děje se tak tři roky poté, co došlo v roce 2009 ke spojení těchto dvou subjektů.

Nově působí pod označením ppm factum, s.r.o., i dceřiná společnost na Slovensku, která je na tomto trhu aktivní od roku 2005 v rámci skupiny Factum Group.

Změna firmy a s ní související změna korporátní identity zdůrazňuje, že skupina ppm factum bude klást ještě větší důraz na propojení zkušeností všech agentur. Současně se propojí mezinárodní aktivity, které dosud zajišťují ppm europe a Factum Group.

O novém uspořádání skupiny Jindřich Ullrich, předseda představenstva ppm factum, řekl: „Od roku 2009 společně poskytujeme služby, které sahají od identifikace tržních příležitostí přes marketingový výzkum a monitoring situace na prodejních místech až po marketingové poradenství a realizaci konkrétních aktivit na podporu prodeje. Svým klientům v celém regionu střední a východní Evropy teď nabídneme plně integrované komplexní služby v dresu jednoho mužstva.“

Skupina si podrží také aktivity výzkumu veřejného mínění, který bude mít nadále na starosti Jan Herzmann, někdejší spoluzakladatel agentury Factum a jednatel ppm factum research, jenž k nové změně uvedl: „Uplynulé tři roky spolupráce v rámci silné, politicky zcela nezávislé skupiny prokázaly, že v takovémto uspořádání je možné realizovat absolutně neutrální, metodicky perfektní sociální a politický výzkum. Pod značkou ppm factum budeme mít ještě lepší příležitost rozvíjet vedle něj také marketingový výzkum, který z ekonomického hlediska představuje největší část našich aktivit.“

Od vyšší míry integrace si skupina ppm factum slibuje lepší sdílení idejí a komunikace, efektivnější propojení průzkumu a ostatních marketingových služeb a vyšší schopnost podávat svým klientům konzistentní řešení všech jejich marketingových potřeb.

Skupina ppm factum poskytuje marketingové služby v oblasti výzkumu, auditu maloobchodního trhu, měření efektivity obchodních týmů, merchandisingový servis, prezentace, ochutnávky a outsourcingu obchodních činností.

-kch-