Fanda vstupuje do pozemního vysílání. V multiplexu 4

neděle, 26. srpna 2012, 12:00 TV MediaGuru

Nový kanál Fanda ze skupiny Nova se dostane k dalším divákům díky vstupu do pozemního vysílání.

Nedávno spuštěný kanál pro muže Fanda, jehož vysílání skupina Nova zahájila letos v červenci, se od pátku 24. srpna odpoledne objeví v terestrickém vysílání. Nova se na tom domluvila s provozovatelem čtvrtého multiplexu, společností Digital Broadcasting, podnikatelů Radima Pařízka a Vladimíra Železného.

Zařazení do pozemního vysílání novému kanálu pomůže dostat se k dalším divákům. Čtvrtý multiplex pokrývá 73,7 % obvyatel, v říjnu by se pak měl dostat k téměř 86 % obyvatel. Od svého startu je Fanda šířen na satelitních platformách, kabelové a IPTV televizi v rámci základní programové nabídky. V terestrice tedy původně Fanda neodstartoval, Nova ale o jeho zařazení do pozemního vysílání vyjednávala, spekulovalo se i o multiplexu 3.

„Z interních dat a výzkumů, které máme k dispozici, vidíme i po tak krátké době od spuštění Fandy jeho velký úspěch a potenciál. Zařazením do pozemního vysílání tak navazujeme na tento úspěch ve stávajících platformách a pokračujeme v rozšiřování jeho dostupnosti,“ uvedl Jan Andruško, generální ředitel TV Nova.

„Jsme rádi, že jsme svou nabídkou služeb a rozsahu pokrytí dokázali oslovit tak významného hráče, jakým CET 21 rozhodně je. Fanda je velmi atraktivní program a věříme, že pro diváky bude silnou motivací pro naladění právě naší sítě,“ komentoval Radim Pařízek, jednatel společnosti Digital Broadcasting.

Lze předpokládat, že vstup do terestrického vysílání bude znamenat, že informace o dosahu kanálu by se v krátké době mohly objevit v elektronických datech měření sledovanosti. Fanda by tak rozšířil portfolio měřených bezplatných kanálů Nova Group (v současnosti Nova, Nova Cinema).

Vedle hlavního kanálu Nova a bezplatných Nova Cinema a Fanda provozuje Nova ještě placené stanice Nova Sport a MTV.

Pro naladění Fandy v rámci multiplexu 4 je potřeba nejdříve 24. srpna v odpoledních hodinách spustit na svém set-top boxu nebo na televizoru s integrovaným digitálním tunerem automatické vyhledávání stanic. Podrobné informace zde.

-mav-