Měkota má zvýšit svůj podíl v TV Metropol

pátek, 17. srpna 2012, 07:30 Aktuality MediaGuru

Majoritní vlastník televize Metropol TV Luboš Měkota by měl podle informací deníku E15 zvýšit svůj podíl ve společnosti z dosavadních 66 procent až na 98 procent. Listu to potvrdil ředitel televize Marek Vítek. Televizi Metropol TV si mohou diváci naladit v Praze a Středočeském kraji, od října by měla vysílat celoplošně.

Právě start celoplošné televize zamíchá podle listu s vlastnickými podíly stanice. S posílením Měkotovy majority se totiž zcela promění také minoritní podíly, které doposud po 17 procentech ovládaly společnosti A-News a 11 TV production. Nově by asi po jednom procentu měli držet spolumajitel A-News Marek Vítek a spolumajitel 11 TV production Jiří Němeček. Oba by měli zároveň dostat opci na další podílnická procenta v závislosti na výkonech Metropol TV, píše E15.

Zároveň se promění i struktura skupiny. Donedávna jednotliví vlastníci drželi podíly přímo ve společnosti s ručením omezeným, v těchto týdnech ji ale stoprocentně přebírá akciová společnost Bournevile company, která se v průběhu příštích měsíců přejmenuje na Metropol TV. Podíly v ní připadnou právě trojici Měkota, Vítek a Němeček.

-čtk-