Obchodní ředitel Sanomy Jan Jireček odchází

středa, 29. srpna 2012, 14:38 Aktuality, Tisk MediaGuru

Stávající obchodní ředitel společnosti Sanoma Media Praha Jan Jireček skončí ve firmě ke konci letošního srpna.

Stávající obchodní ředitel společnosti Sanoma Media Praha Jan Jireček skončí ve firmě ke konci letošního srpna. Sanoma to podle našich informací ve středu odpoledne oznámila zaměstnancům. Jeho agendu má převzít dosavadní zástupce Zbyněk Blažek.

Jan Jireček byl obchodním ředitelem Sanomy jmenován vloni v prosinci, kdy nahradil odcházející Karin Vedrovou. Do Sanomy původně přišel v roce 2011 na post vedoucího online obchodu.

Po nástupu nové generální ředitelky Agnieszky Dolezych tak jde v Sanomě o další změnu. Krátce po jejím nástupu bylo ukončeno vydávání magazínu Kraus, portfolio titulů bylo rozděleno do tří skupin, firma oznámila silnější orientaci na přímý prodej inzerce a pracuje na nové vnitřní struktuře, což se projeví i v managementu firmy. „Připravujeme novou strukturu, ve které se projeví trochu jiné uvažování k marketingu. Budeme mít publishera pro celé spektrum značek a key account manažera plus marketing brand manažera pro jednotlivé skupiny titulů,“ popsala Agnieszka Dolezych v rozhovoru pro MediaGuru.cz.

-mav-