Prima couvá. Cesty domů vrací na pondělí a středu

pondělí, 20. srpna 2012, 06:48 TV MediaGuru

Prima family nechce riskovat: svůj seriál Cesty domů nakonec proti Ordinaci v růžové zahradě nepostaví.

Prima family v pondělí oznámila, že svůj klíčový seriál Cesty domů nasadí do podzimního vysílání o týden dříve, než původně plánovala. Podzimní řada seriálu tak na Prima family začne už v týdnu od 27. srpna 2012. Prima family se navíc oproti plánům zveřejněným na tiskové konferenci k podzimnímu programu rozhodla vrátit Cesty domů do obvyklých vysílacích časů na pondělí a středu od 20:00.

Před startem podzimního vysílání přitom Prima avizovala, že vysílací čas seriálu Cesty domů přesune na úterý a čtvrtek. V tyto dny vysílá konkurenční TV Nova svůj stěžejní seriál Ordinace v růžové zahradě. Prima tak nakonec couvá z rozhodnutí postavit svoji vlajkovou loď proti seriálové jedničce konkurence.

 „FTV Prima se rozhodla vyjít vstříc divákům oblíbeného seriálu Cesty domů a premiérovou pátou řadu uvede na obrazovkách již od 27. srpna. I na podzim navíc zůstanou vysílacími dny seriálu pondělí a středa vždy od 20.00 hod. na kanálu Prima family. Příběhy rodiny Bernátových i nových postav tak najdou diváci v programu na obvyklém místě a čase, jak byli doposud zvyklí,” zdůvodnil PR koordinátor Primy Václav Mazánek.

Nový seriál Prima family Obchoďák, který měl jít podle podzimních plánů Primy do vysílání každé pondělí a středu, tak Prima pravděpodobně přesune na úterý a čtvrtek. Nové vysílací dny Obchoďáku však ještě nepotvrdila.

Změny ve vysílání znamenají, že Cesty domů budou vysílány ve stejné době jako nový seriál Gympl s (r)učením omezeným, který si jako svou hlavní podzimní novinku nachystala TV Nova. Prima family tak nasadí osvědčený seriál proti novince TV Nova a bude jí tímto chtít odlákat diváky. Ve středu se seriálová nabídka navíc rozšíří o novinku České televize, seriál Ententýky, který od 20:00 nabídne ČT1.

-mav-