Ředitelkou komunikace Agrofertu je Soňa Křítková

čtvrtek, 02. srpna 2012, 18:11 Aktuality MediaGuru

Ředitelkou nového útvaru strategické komunikace skupiny Agrofert Holding patřící podnikateli Andreji Babišovi je od srpna Soňa Křítková (40). Přichází z místa proděkanky pro rozvoj a PR Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické.  

"Nový útvar zastřeší všechny oblasti vnější komunikace Skupiny Agrofert," uvedla Křítková, která bude nově zodpovídat za vztahy skupiny s veřejností, médii i za činnost Nadace Agrofert věnující se charitě a společensky prospěšným aktivitám. Křítková uvedla, že má vytvořit nový útvar. V řešení je podle ní mimo jiné i otázka obsazení místa tiskového mluvčího. Toho skupina od konce roku 2008 nemá. S médii zpravidla komunikuje přímo sám Babiš. 

Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu, obchoduje i se zemědělskou technikou. Skupina od loňska působí také v lesnictví. Do holdingu patřící firma AGF Media vydává od letošního jara bezplatný zpravodajský týdeník 5+2 dny, který koncem července dosáhl nákladu milionu výtisků, čímž se řadí mezi největší tuzemské vydavatele. 

Majitel Agrofertu Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku. Loni jej americký časopis Forbes na svém žebříčku miliardářů zařadil na 913. místo s odhadovaným majetkem 1,4 miliardy dolarů (asi 26,5 miliardy Kč). Babiš loni založil protikorupční hnutí ANO 2011 a chce se s ním zúčastnit parlamentních voleb.

-čtk-