Slevomat už nevlastní Zapakatel většinově

sobota, 04. srpna 2012, 12:01 Aktuality MediaGuru

Společnost Slevomat snížila svůj vlastnický podíl v serveru Zapakatel.cz a nadále již není většinovým vlastníkem tohoto projektu. Zároveň dochází k odvolání zástupce Slevomatu z vedení Zapakatele. Obchodní politiky skupiny Slevomat a serveru Zapakatel nebudou nadále koordinovány.

„Důvody těchto kroků nebudeme nijak komentovat,“ uvádí Tomáš Čupr, CEO skupiny Slevomat Group. „Přejeme našim kolegům ze Zapakatele hodně štěstí v další obchodní činnosti. My ve Slevomatu a Vykupto budeme z pozice jedničky a dvojky na trhu nadále rozvíjet náš obchodní model založený na vysoce kvalitních službách poskytovaných zákazníkům i obchodním partnerům. Namísto krátkodechého cenového podbízení je naším cílem vytváření dlouhodobých, oboustranně výhodných partnerství se zákazníky i obchodními partnery a trvalá udržitelnost a finanční stabilita našich společností,“ dodává Čupr.

Slevomat ale nespecifikoval, jak velký podíl v serveru Zapakatel nyní je. Rozhodnutí přichází po čtvrteční přestřelce mezi zástupci obou serverů.

"Vykupto.cz vnímá dlouhodobě „obchodní praktiky“ portálu Zapakatel a z toho důvodu plně podporujeme kroky Slevomat Group. Slevomat.cz a Vykupto.cz jako zakladatelé a tvůrci trhu hromadného nakupování v ČR sdílí společné hodnoty - staví na kvalitě a dlouhodobých dobrých vztazích jak s dodavateli, tak s koncovými zákazníky," konstatuje Jiří Musil, jednatel portálu Vykupto.cz.

-mav-