Vozy Mercedes-Benz nabízejí zpravodajství ČTK

středa, 08. srpna 2012, 10:00 Aktuality MediaGuru

Ve vozech Mercedes-Benz vybavených multimediálním systémem Command Online je možné si přečíst výběr zpravodajství ČTK přímo na palubní desce. Tisková agentura připravuje speciální výstupy pro tento systém ve spolupráci s německou zpravodajskou společností dapd Group, která uzavřela dlouhodobou smlouvu s automobilkou Daimler.

Zprávy a fotografie z politiky, ekonomiky, sportu a zábavy se objevují v rámci aplikace "News on Board" ve vozidlech Mercedes-Benz. Ty jsou od roku 2011 vybaveny vestavěným multimediálním systémem, jenž umožňuje přístup na internet. Odpovídající technologií, která umožňuje zpravodajství přijímat, mají být vybaveny miliony automobilů po celém světě.

Agentura dapd International Service, která je součástí dapd Group, podepsala smlouvy k produktu "News on Board" s partnerskými organizacemi ve 22 zemích. Zpravodajství nabízí ve 28 jazycích, vedle češtiny je to například korejština nebo vlámština. Mezi partnery agentury dapd je globální zpravodajská agentura AP, dále nizozemská ANP, italská ANSA, ruská RIA Novosti, polská PAP, japonská Kjódó či korejská Jonhap.

-mav-