Zisk Time Warner klesl téměř o třetinu

středa, 01. srpna 2012, 16:35 Aktuality MediaGuru

Čistý zisk amerického mediálního gigantu Time Warner ve druhém čtvrtletí klesl téměř o třetinu na 429 milionů dolarů (8,8 miliardy Kč) kvůli slabším tržbám filmové i vydavatelské divize. Oznámila to dnes firma, která vlastní téměř polovinu majitele české televize Nova. Potvrdila však, že v celém letošním roce počítá s mírným nárůstem zisku.

Čtvrtletní tržby klesly o čtyři procenta na 6,7 miliardy dolarů. Zaostaly tak za očekáváním analytiků, kteří je podle agentury Reuters odhadovali na 6,94 miliardy dolarů. "Zůstáváme na cestě ke splnění finančních cílů pro celý rok," řekl nicméně předseda a generální ředitel podniku Jeff Bewkes.

Tržby divize filmové a televizní zábavy, která zahrnuje filmové studio Warner Bros, klesly o osm procent a tržby vydavatelské divize se snížily o devět procent. Tržby kabelové divize, jejíž součástí je například televizní kanál HBO, stouply o čtyři procenta.

Společnost Time Warner minulý měsíc zvýšila svůj podíl ve firmě Central European Media Enterprises (CME) na 49,9 procenta. Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV.

-čtk-