ČT má práva na kvalifikační zápasy MS 2014

úterý, 04. září 2012, 09:54 Aktuality MediaGuru

Poprvé v historii na území ČR bude Česká televize vysílat všechny zápasy české fotbalové reprezentace z kvalifikačních utkání na velký turnaj typu Mistrovství světa nebo Evropy. Bude to celkem 10 utkání z kvalifikační skupiny B o postup na fotbalové MS 2014, které hostí Brazílie a na které má Česká televize rovněž vysílací práva. První utkání z Dánska nabídne divákům sportovní program veřejnoprávní televize ČT4 již tuto sobotu 8. září od 19:45 hodin.

„Po dlouhých a intenzivních jednáních jsem rád, že se nám podařila v historii výjimečná věc – budeme vysílat všechny zápasy české reprezentace z kvalifikačních utkání na mistrovství světa ve fotbale 2014 včetně těch venku. Nabídneme tak fanouškům všechny utkání na jediném volně dostupném sportovním kanálu v České republice,“ říká výkonný ředitel sportovního kanálu České televize Jiří Ponikelský.

První utkání z Dánska bude ČT4 vysílat tuto sobotu od 19:45 hodin. Během podzimu pak nabídne ještě dva přenosy z domácích duelů, a to 12. října s Maltou a 16. října s Bulharskem. Kvalifikační seriál deseti přenosů zakončí na ČT4 15. října 2013 souboj Bulharsko-ČR.

-mav-