Forbes: Babiš chce vlastní televizi

pondělí, 17. září 2012, 08:13 Tisk, TV MediaGuru

Podnikatel Andrej Babiš potvrdil magazínu Forbes, že uvažuje o rozšíření svého mediálního podnikání také do televize.

Miliardář Andrej Babiš chystá další expanzi směrem k médiím. Kromě novin a webu by rád v Česku měl i vlastní televizi. "Vzhledem k tomu, že zpravodajství veřejnoprávní televize ovládají politici a finanční skupiny, tak o tom uvažujeme," potvrdil Babiš časopisu Forbes. Více informací, které časopis zveřejnil na své facebookové stránce, přinese Forbes ve svém příštím vydání.

Majitel skupiny Agrofert, lídr hnutí ANO 2011 a třetí nejbohatší Čech vydává bezplatný regionální deník 5+2 a v létě podal nabídku na koupi skupiny Centrum Holdings, která provozuje zpravodajský server Aktuálně.cz.

Dřívější zprávy o tom, že chce získat televizi Metropol, Babiš popřel. Českou televizi Babiš kritizuje již delší dobu. Naposledy se ozval poté, co byl pár hodin před vysíláním vyloučen z debaty v pořadu Máte slovo. Podle Babiše se na Kavčích horách pracuje neobjektivně. Na obrazovce mají výhodu parlamentní na strany, a to na úkor uskupení, jako je Babišovo AN0 2011.

Společnost Agrofert Holding si už v květnu zažádala o registraci ochranné známky 5+2 TV. Tehdy to zdůvodňovala především "preventivními důvody". V červenci pak AGF Media dokončila budování sítě regionálních týdeníků 5+2 dny. Vycházejí v celkovém nákladu 1 mil. výtisků a po tištěných titulech se AGF Media připravuje na jejich expanzi do internetového vydání.

-mav-