V páté řadě StarDance poprvé zatančí i moderátoři

pondělí, 24. září 2012, 00:23 Aktuality MediaGuru

Svižnější má být pátá řada taneční soutěže StarDance, kterou bude Česká televize vysílat každou sobotu od 3. listopadu. Poprvé v ní zatančí také moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková, předvedou jeden regulérní tanec.

"Neprozradíme který, ale velmi pilně trénují. Můžete se těšit, že ho uvidíte v jednom z prvních dílů," řekl na dnešní tiskové konferenci manažer projektu Jan Potměšil.

Mezi další novinky patří tanec na poslední chvíli, kdy se soutěžící teprve v přímém přenosu dozvědí, na jakou hudbu budou tančit. Na choreografii pak budou mít dvacet minut.

Soutěžící se také poprvé předvedou jako tým, když rozděleni do dvou skupin připraví společnou choreografii. Porota, do níž usednou Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler, Jan Révai a Eva Bartůňková, pak rozhodne, kdo byl lepší.
Bartůňková, která naposledy hodnotila soutěžící první řady, uvedla,že se po šesti letech těší na krásnou atmosféru. Letos ji umocní 250 efektových světel.

Mezi slavnými soutěžícími letos převládají umělci a sportovci. Z herců se představí David Švehlík, syn slavného otce Aloise Švehlíka, Oldřich Navrátil, Dana Morávková a Barbora Poláková, která proslula jako divadelní Kristýna Kočí ve hře Blonďatá bestie.

Krásky zastoupí modelka Pavlína Němcová, hudebníky pak Petr Bende. Osmičku tanečníků z řad celebrit doplní bývalá atletka Kateřina Baďurová a bývalý hokejista Martin Procházka.

Soutěž patří k nejúspěšnějším pořadům veřejnoprávní televize. V průměru ji sledovalo 1,6 milionu diváků, finále si pak nenechaly ujít více než dva miliony lidí. V tom posledním v roce 2010 zvítězil herec Pavel Kříž. První řadu uvedenou v roce 2006 vyhrál herec Roman Vojtek.

Soutěž se bude opět vysílat z Barrandova. Studia na Kavčích horách, kde sídlí Česká televize, totiž rozměrově neodpovídají nárokům britské BBC, která na pořad vlastní licenci.

-čtk-