Empresa Media se stěhuje do nové budovy

pondělí, 08. října 2012, 11:32 Aktuality MediaGuru

Sídlo společnosti Empresa Media, která vydává časopisy Týden či Instinkt, se do konce roku přestěhuje z centra Prahy v Panské ulici do nového mediálního centra v Braníku. Informaci v dnešním vydání přinesl časopis Týden.

Nová redakce vznikne rekonstrukcí pětipatrového domu ze 70. let. V budově vznikne mimo jiné showroom pro 67 lidí, na střeše rekonstruované budovy bude solární elektrárna. Do centra o celkové rozloze 2250 metrů čtverečních by se redakce měla přestěhovat asi v polovině prosince.

V novém centru se kromě zmíněných týdeníků bude připravovat bulvární časopis Sedmička, který začal vycházet v srpnu. Posledním číslem, kterého se prodalo 234.000 kusů, se titul minulý týden dostal do čela bulvárních týdeníků, kterému dosud vládl Rytmus života, uvedl Týden.cz.

Stěhování chystá také vydavatelství Economia, které přesune redakci z Letné do multifunkčního sálu v Karlín Hall vzniklé z bývalé karlínské haly Kotlárna. Připravovat se zde budou například Hospodářské noviny a týdeníky Respekt a Ekonom.

-čtk-