Majiteli TV Prima vzrostly v Česku tržby o 4 %

čtvrtek, 18. října 2012, 14:45 Aktuality MediaGuru

O čtyři procenta se ve třetím letošním čtvrtletí v meziročním srovnání zvýšily tržby švédské společnosti MTG z aktivit, které provozuje v České republice. Zde vlastní televizní stanice Prima - Prima family, Prima Cool a Prima Love. Vyplývá to z uzavřených výsledků za třetí čtvrtletí 2012, které firma ve čtvrtek oznámila.

Celkově společnost Modern Times Group (MTG) ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk o necelé jedno procento na 308 milionů švédských korun (SEK; asi 882,1 milionu Kč). Tržby se nicméně o pět procent snížily a dosáhly 2,94 miliardy SEK (asi 8,4 miliardy Kč).

"Tržby za celou skupinu se v tomto tradičně slabém čtvrtletí při stálých kurzech za celou skupinu meziročně zvýšily o dvě procenta. Nejsou v tom započteny aktivity, které jsme již ukončili nebo prodali, počítáme zde ale s nově nabytými a konsolidovanými činnostmi," podotkl prezident a výkonný ředitel Jörgen Madsen Lindemann.

MTG provozuje na mladých trzích  celkem 19 televizních stanic, které jsou volně šířeny. Firma je má na trzích v Pobaltí, České republice, Bulharsku, Maďarsku a Ghaně. S výjimkou Maďarska se firmě na všech uvedených trzích v minulém čtvrtletí meziročně zvýšily tržby. Na slovinském trhu MTG přestala už dříve působit.

-mav-,-čtk-