Přejmenování pražského letiště bez kampaně

sobota, 06. října 2012, 09:59 Aktuality MediaGuru

Přejmenování ruzyňského letiště, které od pátku 5. října nese  název Letiště Václava Havla Praha, nebude podpořeno žádnou reklamní kampaní. Jak na dotaz MediaGuru.cz uvedla tisková mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí, komunikační kampaň je řešena jen formou tiskových zpráv a dalších výstupů pro média vzhledem k velkému zájmu o dané téma.

Název Letiště Václava Havla Praha či Václav Havel Airport Prague se bude užívat zejména pro označení budov terminálů letiště, v hlášení letištního rozhlasu, v autobusech městské hromadné dopravy, na palubách letadel, v letištních autobusech a také v korporátních materiálech společnosti Letiště Praha, tedy na obálkách, hlavičkových papírech či na webu společnosti.

„Nový název chceme využít mj. jako prostředek mezinárodní prezentace pražského letiště jako významného evropského vzdušného přístavu,“ sdělil Jiří Pos, ředitel Letiště Praha.

Náklady na změnu názvu byly oproti původnímu předpokladu díky výběrovému řízení na výrobu světelných nápisů sníženy na zhruba 3 mil. Kč. Náklady hradí provozovatel letiště, společnost Letiště Praha.

-kch-