Reklama s "neodpovědným" manželem terčem kritiky

pondělí, 29. října 2012, 17:42 Aktuality MediaGuru

Reklama švédského supermarketu, ve které manželka hledá mezi regály manžela hrajícího si s nářadím, vyvolala na internetu bouři nevole, několik tisíc lidí spot označilo za sexistický.

"Naším záměrem zajisté nebylo někoho urazit," uvedl mluvčí obchodního řetězce Coop Magnus Nelin. "Musíte na tento spot nahlížet jako na malou část většího obrazu. Chtěli jsme ukázat legrační každodenní situace, které se v našich krámech mohou odehrát."

Reklama, kterou v uplynulém týdnu odvysílala švédská stanice TV4, ukazuje ženu s miminem. Ta během nakupování neustále hledá Liama a volá ho jménem. V závěru se ukáže, že Liam není zaběhnutý synek, ale manžel, kterého zaujalo nářadí.

Řadě diváků se tento nápad nelíbí, protože podle nich jen posiluje zažité stereotypy pohlaví, kdy ženy vykonávají domácí práce a muži jsou nezodpovědní.

"Jací cvoci vymysleli vaši poslední kampaň?" ptal se v internetové diskusi jeden z mužů, kterým se reklama nelíbila. "Coop se vysmívá mužům a lpí na jejich nezodpovědnosti. Nechci být zobrazen takovým způsobem," napsal v komentáři další muž.

-čtk-