RRTV by mohla do měsíce schválit nový kanál Primy

čtvrtek, 18. října 2012, 06:33 Aktuality MediaGuru

FTV Prima zažádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení licence na nový kanál zaměřený na dokumenty. Žádost by mohla být projednána na zasedání v půlce listopadu. ČTK to řekla předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

"Kdy to budeme projednávat nevím. Myslím, že do měsíce," uvedla. Nejbližší příští zasedání RRTV je 30. října, další 13. listopadu. Podle Kalistové má nový kanál nabídnout dokumentární tematický program. Ten by rozšířil nynější nabídku tří programů FTV Prima, která má nyní v portfoliu stanice Prima Family, Prima Cool a Prima Love.

Vedení televize zaměření nového kanálu zatím nepotvrdilo. "Čtvrtý kanál je stále ve fázi plánů, tudíž není ještě definitivně rozhodnuto o jeho zaměření, jméně ani startu vysílání," řekl ČTK vedoucí oddělení PR FTV Prima Václav Mazánek. Generální ředitel FTV Prima Marek Singer pro server MediaGuru.cz uvedl, že kanál může odstartovat koncem letošního roku i začátkem příštího.

Prima odstartovala v Česku v roce 1992, kdy pod názvem Premiéra vysílala její televizní stanice pro Prahu a střední Čechy. Od roku 1994 začala vysílat celoplošně pod názvem Prima, který se letos změnil na Prima Family. V roce 2009 FTV Prima nabídla nový kanál cílený především na mužské publikum Prima Cool, ke kterému loni přidala program zaměřený na ženy Prima Love.

-čtk-