V den senátních voleb další deníkový inzertní přebal

sobota, 20. října 2012, 16:05 Tisk MediaGuru

Deníky MF Dnes a Lidové noviny vyšly v sobotu s inzertní titulní stranou projektu vlnyevoluce.cz.

Inzertní přebaly titulních stran se v poslední době objevují se stále častější intenzitou. V sobotu 20. října vyšly v den druhého kola senátních voleb inzertní přebaly na titulních stranách deníků MF Dnes a Lidové noviny. Zadavatelem inzerce je projekt vlnyevoluce.cz, který pod otázkou Kolik nás je? chce dát dohromady lidi, kterým záleží na budoucnosti české společnosti.

Aktivita je součástí kampaně Pozitivní evoluce podnikatele Karla Janečka, který chce její pomocí vyprovokovat diskusi o morálních hodnotách. Po masivní inzertní kampani chystá v rámci svého nového projektu i turné v krajích. Cílem podle něj je zastavit apatii lidí k veřejným věcem a propojit v diskusní platformě "dobré lidi v naší zemi".

Podobně jako v srpnu, také aktuální zpracování inzertního přebalu je v duchu téměř prázdné titulní strany, která se snaží přilákat pozornost jedním titulkem. Jak známo, v srpnu využila inzertního prostoru MFD a LN společnost Ikea, kdy vsadila na prázdnou titulní stranu se stručným upozorněním, že kromě nového katalogu Ikea se nic významného nestalo.

Inzertní titulní strany deníků MFD a LN, které využila společnost Rémy Cointreau pro svoji značku Jägermeister také nedávno reagovaly na ukončenou prohibici se vzkazem pro ministra zdravotnictví Luboše Hegera.

-mav-