Mobilní aplikace ČT se blíží k milionu stažení

pátek, 23. listopadu 2012, 14:46 Aktuality MediaGuru

Česká televize (ČT) zaznamenala u svých osmnácti mobilních aplikací dosud 930.000 stažení. ČTK to řekla výkonná ředitelka divize Nová média ČT Pavlína Kvapilová. Začátkem loňského září u tehdy dvanácti aplikací ČT registrovala 250.000 stažení. První aplikací ČT byla před asi dvěma lety ČT24 dostupná pro iPhone.
K ní postupně přibyly aplikace iVysílání a ČT4 (ČT sport) pro operační systémy Android, iOs, Windows a Symbian, které nabízí živé vysílání, zpravodajství a archiv pořadů. Aplikace ČT24 a ČT4 jsou pak k dispozici také pro platformu Bada.

V červnu ČT nabídla aplikaci HbbTV pro takzvané hybridní televize, které kombinují televizní vysílání se širokopásmovým internetem. V rámci HbbTV ČT v červnu představila aplikaci Euro 2012, v srpnu pak aplikaci LOH. Diváci tak při sledování sportovních přenosů mohli mít zároveň spuštěné internetové zpravodajství. Podle dat Google Analytics bylo v srpnu na funkcionalitu HbbTV napojeno více než 15.000 chytrých televizí.

Nabídku v oblasti nových médií rozšiřují také komerční televize. TV Nova v říjnu představila inovovanou aplikaci Voyo pro smart TV, FTV Prima ve stejném měsíci nabídla aplikace Prima Play pro iPhony i telefony se systémem Android, které dosud zaregistrovaly 85.000 stažení. V případě aplikace Voyo pro chytré televize, iPhony a iPady se jedná o zhruba 60.000 stáhnutí.

Aplikace Voyo nabízí archiv pořadů z videoportálu Voyo.cz, který má v nabídce přes 1200 filmů a desítky seriálů, spolu se seriály a pořady z produkce TV Nova. Tu diváci mohou zhlédnout i s předstihem před televizním vysíláním.
Součástí archivu Voyo jsou také sportovní přenosy, jako je například KHL, Evropská liga UEFA, box či Formule 1. Prvních sedm dní lze pořady sledovat zdarma, měsíční předplatné, které zajišťuje absenci reklam a neomezené sledování rozsáhlého archivu, pak stojí 189 Kč.

Aplikace PrimaPlay nabízí kompletní video archiv pořadů FTV Prima, ke kterému přidává také TV program, novinky a články. Hlavním tématem podzimní verze aplikace jsou reportáže a zpravodajství ze zápasů Ligy mistrů UEFA.

Přímé přenosy fotbalové soutěže pak lze sledovat přes PrimaPlay premium, kde je zároveň necenzurovaná verze pořadu Ano, šéfe!. Archiv Prima Play je stejně jako iVysílání ČT zdarma, měsíční předplatné PrimaPlay Premium se zárukou videí bez reklam stojí 49 korun.

-čtk-