Prima už vysílá rubriku Plníme sny, Nova začne za 14 dní

pondělí, 12. listopadu 2012, 13:01 TV MediaGuru

Zpravodajské relace komečních televizí se rozšiřují o nové rubriky. Chtějí v nich plnit přání svých diváků.

Prima family už v rámci své relace VIP Zprávy vysílá několikaminutovou rubriku Plníme sny. Prima family si o registraci ochranné známky s tímto názvem požádala den po zveřejnění žádosti konkurenční TV Nova. Ta v rámci Televizních novin chce spustit speciál Splněná přání.

Náplň rubriky Plníme sny spočívá v tom, že diváci zasílají redakci svá přání. Například v nedělním vydání VIP Zpráv vystoupila dívka s přáním vyzkoušet si moderaci televizních zpráv. Délka rubriky představuje cca 3 minuty, čímž stopáž VIP Zpráv v neděli dosáhla 15 minut. Hlavní nedělní večerní pořad Prima family, Česko Slovensko má talent, tak zahájil až ve 20:19 a přiblížil se tím začátku hlavního pořadu na TV Nova (20:30).

Prima family teď inzerentům v rámci nové rubriky nabízí možnost komerční prezentace (zejména využití product placementu). Rubrika se vysílá každý den. Od ledna 2013 přitom Prima uvažuje o tom, že by se z rubriky stal samostatný pořad, který by se vysílal po VIP Zprávách. Samostatný pořad by umožnil rozšířit spektrum komerčního využití i o sponzoring.

Nova připravuje pro svůj nejsledovanější pořad speciál s podobným názvem – Televizní noviny: Splněná přání. Poprvé bude odvysílán na konci listopadu. „Speciál Televizní noviny: Splněná přání se poprvé na obrazovce objeví v neděli 25. listopadu v podvečer. Představíme například šťastné příběhy lidí, kterým pomohli diváci televize Nova," přiblížila Marie Fianová z tiskového oddělení TV Nova.

-mav-