Agentura S&P snížila rating CME na CCC+

sobota, 01. prosince 2012, 12:13 Aktuality MediaGuru

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poors' snížila hodnocení dlouhodobých závazků mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) o jeden stupeň na CCC+ z dosavadního ratingu B- a opatřila jej negativním výhledem, který znamená možnost dalšího zhoršení. Agentura v pátek s odkazem na výsledky firmy za třetího čtvrtletí uvedla, že majitel české televize Nova bude zřejmě po zbytek tohoto roku a příští ztrácet zrychleným tempem hotovost.

Provozní ztráta CME ve třetím čtvrtletí stoupla na 18,4 milionu USD (357 milionů Kč) ze 12,9 milionu dolarů před rokem. CME také ve zprávě z konce minulého měsíce uvedla, že proti původním očekáváním pro tento rok nedosáhne kladného volného cash flow. Za prvních devět měsíců roku dosáhla provozní ztráta 5,1 milionu USD proti zisku 18,9 milionu USD ve stejném období loňského roku.

S&P rovněž považuje současnou kapitálovou strukturu CME v horizontu několika příštích let za neudržitelnou a likviditu společnosti označila jako slabou. Agentura se domnívá, že "zdroje likvidity by v příštích šesti až 12 měsících nemusely stačit k financování normálního provozu".

Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV. CME celkem provozuje televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy. Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.

-čtk-